Поради нарастналата опасност от въоръжени атентати, редица звезди и хора в журналистиката и музикалния и шоу бизнеса, актьори прибягнаха до пътуването с бронирани автомобили.  Бронираните коли са един символ на престиж, преуспялост и усет за стил и изисканост. Те могат да направят всяка една наша поява запомняща се и истински празник и да направят всеки момент просто незабравим. Поради високата балистична защита, която тези автомобили осигуряват, много богати и известни хора прибягнаха до пътуването с бронирани автомобили.

Бронирани специални седани | Brone.bg

За хора като държавни глави, политици, дипломати и бизнесмени, бронираните автомобили са просто задължителна част от ежедневието. Обаче сега те вече са достъпни и за обикновените хора и всеки може да си осигури надеждна защита когато пожелае. Бронираните автомобили се популяризираха и у нас. Инвестицията в един такъв автомобил въобще не е загуба на пари, тъй като инвестирате в собствената си безопасност.

За тези от вас, които не знаят какво представляват бронираните автомобили, това са автомобили с вградена допълнителна броня към фабричните им части с цел автомобилът да може да понася въоръжени атаки от широк аспект, като предпазва от наранявания пътниците, седящи в него.  

Има различни модели бронирани автомобили, предназначени за различни поводи: специални церемонии, сватбени тържества, балове, корпоративни  събития, бизнес пътувания с партньори, пренасяне на важни секретни товари и  предмети с висока ценност,превозване на сейфове на банки.

Могат да се бронират различни видове превозни средства като например спортни и елегантни седани, ретро автомобили, джипове, лимозини, камиони,  яхти и моторни лодки, хеликоптери. Съществуват различни нива на балистична защита при бронираните автомобили, от В1 до В7. Бронята на един автомобил от подобен тип трябва да може да издържа на изстрели от

 • снайперни пушки
 • стрелба с автомати от вида на “Калашников“
 • специални взривни устройства
 • Гранати
 • Шрапнели
 • Снаряди
 • мощни химически атаки
 • военни оръжия с калени куршуми
 • високоскоростни взривни ракети
 • мини под земята
 • атаки с други оръжия.

Освен това бронираните автомобили трябва да са устойчиви на патрони и снаряди,които са били изстреляни от различни видове ъгъл. Всяка една част от тях, от гумите, до стъклата и уплътненията и механизмите на заключване на вратите са допълнително укрепени и оборудвани с интелигентни системи за защита.

Бронирани специални коли отвътре | Brone.bg

Интериорът е оборудван с всичко необходимо за едно комфортно пътуване. Притежава всички съвременни екстри, характерни за луксозен клас автомобил плюс системи за комуникация с външния свят в случай на атака. Няма да бъде учудващо, ако след като влезем във подобен автомобил се почустваме сякаш сме в защитна черупка.

Няма съмнение, че бронираните коли дават повече сигурност в живота ни и ни носят чувство за  комфорт и безопасност при всякакви случаи. Производителите на бронираните автомобили непрекъснато се опитват да подобрят технологиите на броните и разработват нови още по-строги тестове, с които да тестват всички аспекти на бронята, за да открият всички слаби места и съответно да открият нови подобрения.

Обаче, за да си осигурим максимални безопасност и защита от въоръжени нападения, трябва да изберем най-подходящия вид брониран автомобил за нас. Ако сте решили и Вие да с насладите на лукса и сигурността, на които се наслаждават известните и богатите по света, то първо трябва да помислите точно какъв модел Ви трябва и за какъв повод.

Марки бронирани автомобили у нас и по света

Бронирани лимузини

Перфектни са за бизнес срещи, бизнес пътувания, посрещане на бизнес партньори, дипломатически мисии, официални събития, както и важни семейни презненства като сватби, абитуриентски балове, рожденни дни. С техния супер елегантен и бляскав стил просто няма какда не оберете овациите.

Бронирани специални лимузини | Brone.bg

За разлика от другите бронирани автомобили, лимозините не се славят с висока скорост, но пък предлагат едно прецизно и гладко возене, както и в някои случаи повече екстри в интериора. Известни марки са Jaguar Sovereign V12 5.3, Buick Riviera, Cadillac Eldorado Gold , Lincoln Continental Mark V.

Офроуд, джипове и SUV бронирани автомобили

Позволяват поставянето на повече броня. Подходящи са както за градско каране, така и за извънградки неравни терени. Популярни марки бронирани автомобли от този клас са BMV Х5 30d, Cadilac Escalade, Ford F 250 Harley Davidson,Toyota Land Cruiser 100, Huron, Мercedes g-class amg, Range Rover,Knight XV.

Бронирани специални джипове | Brone.bg

Бронираните  автомобили с марката Toyota Land Cruiser  разполагат с мощен дизелов двигател, който може да издържи до  595 км. в случай на гонка без да се налага да спирате на бензиностанция и да се подлагате на риск.

Джиповете с марка Мercedes осигуряват солидна балистична защита от всякакви въоръжени атаки, и возейки се на такъв автомобил можете да сте напълно спокойни за безопасността си,  освен ако не бъдете нападнати от цяла армия.

Цивилни бронирани автомобили

Тези автомобили сасъздадени по такъв начин, че буквално да се сливат сдругите коли на пътя. На пръв поглед трудно можете да ги различите от тежкобронираните военни видове бронирани автомобили. По същия начин нападателите не могат да определят точнното ниво на балистичната защита на автомобила.

Бронирани специални цивилни коли | Brone.bg

Разликата при тях е, въпреки че разполагат с висок клас броня, външният им вид е елегантен и олекотен. При такъв тип бронирани автомобили производителите се стараят да влагат максимално олекотени материали с цел крайното общо тегло на автомобила да му позволява да развива висока скорост, което е важно в случай на преследване от нападателите.  По-подходяща опция са за градско каране.

При тях изискванията са, че трябва да са едновременно удобни , да имат луксозен външен вид, Подходящи си за бизнес и дипломатически пътувания, а също и официални празеннствакато сватбени тържества, абитуриентски балове.

Популярни марки са BMW 760Li, Cadilac, Audi A8 Quattro, Audi A8 L Security, Mercedes S600L AMG, Mercedes S500 4matic, Porsche Panamera 4.8 V8 Turbo, BMW 760Li High Security, Volkswagen Phaeton, Bentley Mulsanne, Maybach, Chevrolet Suburban, който е предпочитан от инспектори на химически оръжия в Сирия.

В ултра елегантния Maybach можете да си отпивате спокойно мартинито, докато изчаквате светофара да светнев зелено. Но красивия вид не бива да Ви подвежда, този автомобил издържа на изстрели с AK-47, пушки 308-ми калибър, както и други мощни атаки.

Супер издръжливият на взривове Mercedez-Benz S600 с вградена система за нощно виждане и V12 двигател с екстра защита Ви помага да избягате със стил отнападателите си също като Джеймс Бонд.

Спортни бронирани автомобили

Отлични са за атрактивна поява на абитуриентски бал, градско каране, но също и за високоскоростни офроуд пътешествия, когато искаме 100% безопасност за себе си и любимите си хора. С тях нямате шанс да се слеете с тълпата, тъй като тези автомобили са с интересен дизайн и са подходящи, ако искате да направите добро впечатление на важното за вас събитие.

Бронирани специални спортни коли | Brone.bg

Популярни марки бронирани спортни автомобили са Ford Mustang GT, Porsche Carrera b-turbo t-hard, Chevrolet Camaro , Maserati Quattroporte.

Бронирани бусове

Бронираните автомобили от този вид са строго предназначени за превоз на ценни предмети като сейфове и важни пратки. Външният им вид е създаден да е неразличим от другите превозни средства на пътя. Популярни марки са Volkswagen T5 Box Body, Volkswagen T5 Panel, Volkswagen Crafter, Mercedes Benz Sprinter Mercedes Benz Vario, Iveco.K VOLKSWAGEN SWAGEN T5 BOX BODY.

Ретро автомобили

Ако обичате класиката и искате да постигнете нестандартен вид на своето тържество,то тези бронирани автомобили са за вас. Най-често се използват за официални празнични събития като абитуриентски балове и сватби.

Бронирани специални ретро коли | Brone.bg

За съжаление нямат високо ниво на балистична защита, така че ако искате да се предпазите от сериозна атака, не можете да разчитате на тях. Популярни марки: Morgan Plus 8 Seven Arrows, Rolls-Royce Phantom VI Limousine, Rolls Royce Corniche.