Автомобилите от създаването си, изпълняват една основна цел, а именно – транспорт, превоз, логистика и др. Бумът на производството на автомобили стартира след края на Втората световна война. Нуждата от тях кара страни като Германия, която е с напълно срината инфраструктура, да инвестира в заводи. 

Така се ражда и една от най-големите страни производител на автомобили в Европа. Разбира се, с годините и с развитието на технологиите, превозното средство „автомобил“ търпи огромна промяна. 

Като всяко ново нещо, в самото начало автомобилите са били много опростени и цената им е била висока –  само богати хора са имали достъп до подобна екстра. Тези автомобили и до днес държат висока цена, тъй като са в клас „ретро“ и колекционерите буквално се „избиват“ за тях. 

С напредване на технологиите превозните средства започват да стават все по-достъпни, а с развитието на пазара се развиват и нови тенденции на база проучване и изследване на различните нужди и интересни на хората. Големите производители инвестират крупни суми в проучвания, така че да предлагат нови продукти търсени от техните клиенти. 

Специални автомобили за специални поводи

В зората на 80-те години ясно се вижда създаване на нови продукти,  покриващи изискванията на целия спектър от клиенти. На пазара стъпват широки гами автомобили – от скъпи лимузини,  през високо проходими коли до малки и мини бюджетни модели. 

С развитието на моторните спортове като „Формула 1“ и други се разгръща и нов дял, а именно производството на така наречените супер коли в малки серии и единични прототипи. 

В този бизнес високите технологии, използвани при състезателните автомобили, се интегрират директно и в модели, предназначени за пазара. Като тук говорим за скъпи, луксозни и доста бързи коли, като Lamborghini, Ferrari, Bugatti и др. 

В последните години автомобилната индустрия предлага такова разнообразие от автомобили, че можеш да си купиш кола за всеки сезон и условия.

За всеки вкус по нещо 

Различни хора – различни вкусове, както се казва!  От над 7,7 милиарда души на планетата, всеки е със своето мнение и интереси,  всеки  е различен и уникален, затова всеки харесва и следва различни представи. 

Това кара големите играчи в автомобилната индустрия да се стремят да покриват, колкото се може повече изискванията на своите клиенти и да предлагат все повече глезотии, екстри и иновации, така че да повишават своите печалби. 

Специални автомобили за специални поводи

Въпреки огромното количество коли, които бяха произведени последните години, ние може да ги разделим в няколко класа:

  • Луксозни автомобили за специални случаи – сватби, кръщенета, балове, годишнина от сватба, както и за ежедневието на богатите хора
  • Служебни 
  • Спортни луксозни автомобили
  • Ретро автомобили – те варират  от много редки и скъпи модели до доста популярни разновидности, запечатали се в съзнанието на масовия потребител
  • Високо проходими коли – разнообразието при тях е много голямо –  от машини за тежък планински терен, през ежедневни SUV до скъпи и луксозни коли
  • Ежедневни коли за масовия потребител – те са в няколко подраздела, като се предлагат като големи семейни комбита и малки двуместни коли
  • Електромобили

Специални автомобили за специални поводи

Електромобилите – модерното ново или добре забравено старо

Електромобилите са разработени още през далечната 1835г. преди двигателите с вътрешно горене (ДВГ). Поради редица причини интересът към електрическите коли спада и вниманието на големите производители все още преимуществено е насочено към познатите и до днес машини с двигатели с вътрешно горене (ДВГ). 

В днешно време нуждата от екологично чисти превозни средства принуждава производителите да променят производството изцяло към електрически коли. 

Както при всяко ново нещо, ще са нужни много стъпки, за да се постигне това. В този случай ще се наложи да се повиши производството на ел. енергия както и изграждане на места за зареждане на новите превозни средства. 

Специални автомобили за специални поводи

Развитието на автомобилната индустрия през последните 20 години е стимулирано от екологични норми, които голям процент страни по целия свят подкрепят с цел намаляване на замърсяването. Тези изисквани постепенно се  повишават с всеки изминал  период. 

За да се намали замърсяването на околната среда и опазването на планетата от вредни емисии е нужно да се предприемат още много решителни стъпки. 

Една от тях е ограничаване движението на по-стари коли в централните части на  големите градове. Всичко това стимулира много хора да използват коли под наем, вместо да закупуват лични. Колите под наем през последните години реално се превръщат в мода и истински процъфтяващ бизнес. 

Специални автомобили за специални поводи

Специалните в своят клас  

Казват, че мечтите на този етап са безплатни, но въпреки това много хора плащат солидни суми, за да ги достигнат. Супер автомобилите винаги са били върхът на „хранителната верига“ в автомобилната индустрията. 

Както стана въпрос по-рано, там се използват всички съществуващи нови технологии. Разбира се, този микс от изключителен дизайн, брутална мощ и невиждана аеродинамика впечатлява всички любители на автомобилите и високите скорости. 

Както знаем, цените на високотехнологичните джаджи са безумно високи  и тъй като изкушението е голямо, много хора си мечтаят един ден да притежават или поне за кратко да покарат подобен  „звяр“.  

Възможностите са много, но една от тях е човек да си вземе кола под наем и така поне за миг да се докосне до своя мечта.  Ето как страхотните поводи стават още по-незабравими с любимия ни автомобил под наем.

Специалните поводи са точният момент да се поглезим

Всеки един от нас малко или много през животът си е имал поводи, в които да се повесели и да разпусне сватба, абитуриентски бал, ергенско или моминско парти, изненада за специалните ни хора и много други. 

Както всички знаем, това са специални моменти в нашия живот, през който ние искаме да изживеем незабравими мигове и да се почувстваме истински задоволени.

Снимки:pixabay.com