Убедени сме, че излъчването на стил несъмнено е едно от водещите изисквания при подбирането на кола. Красив дизайн, лъскави джанти, чист цвят, в който може да видиш отражението си, фарове, които сякаш се втренчват директно в теб, за да може да проникнат до сърцето ти и да го накарат да затупти в ритъма на самия ожесточен двигател. Красота отвън и отвътре. И още по-голямо чувство за похотливост… Очевидно не сме само ние, които знаем значението на словосъчетанието „стил на четири колела“. По всичко личи, че луксозният автомобил Audi са не просто наясно, но и „на ти“ с тази концепция също. Но освен стил, те крият и още някой друг трик в ръкава си. Или може би трябва да кажем в автокъщите си… Именно – сигурност. А кое може да ти гарантира по-голяма сигурност на пътя от това да се возиш в брониран автомобил с опитен шофьор? Почти нищо друго. Поради тази причина ние сме избрали да включим Audi А8 Quattro лимузина към част от нашата колекция на бронирани коли под наем. Очертавайки се като шампион още през годината, в която излиза, колата бива определяна като победител спрямо издържливостта си срещу изстрелите на мощни огнестрелни оръжия и други екстремни външни влияния.

Тузарското лимо ви е предоставено с най-високото бронироване. Истината е, че колата е по-тежка от базовия модел, но това е необходимо, когато се изисква висока степен на сигурност и е напълно нормално вземайки се изпредвид издържливия и плътен материал, използван за гарантиране на пълна безопасност. Според балистични стандарти на CEN, материалите оценени на B7 степен за бронираност могат да победят множество снаряди от 7.62×51-милиметрова пушка. С това ниво на защита, автомобилът може да издържи именно на такъв вид амуниции, които опитват да проникнат бронята. Още повече, B7 има способността да защити Audi-то от 7.62x54R боеприпаси, използвани за оръжия като СВД, снайп еристката пушка на Драгунов (на руски Снайперская винтовка Драгунова) и ПКМ картечници. Почти като танк нали?

Вземайки всичко това под внимание, как да не заключим, че германският автомобилен производител не си поплюва по отношение на безопасност в бронираното Audi А8 лимо от 2009-та година. То е снабдено с най-ефективната Quattro система, 

Коли под наем|Audi А8 Quattro снимка отпред Brone.bg

която обещава постоянно задвижване на всички колела. Системата прави представянето на колата в завои просто невероятно. А когато скоростта е висока, технологията позволява на гумите да не губят абсолютно никакво сцепление, даже и когато вали. Колата просто се движи по асфалта като привлечена от магнит!

Още едно нещо, с което бронираният автомобил Audi A8 е известно, е че различни компоненти са

 ръчно изработени в специално обособени и защитени зони. Там, според автопроизводителя, процесът, при който се поставят и нагласят специфичните части за този модел изисква специално трениран персонал и отнема приблизително 450 часа, за да бъде всичко завършено до съвършенство.

По отношение на това как колата стои отвън, сравнително ниският профил кара Audi-то да изгл

ежда така сякаш всеки момент може да се изстреля, избягвайки преки балистични атаки от всички възможни страни. Облечен в сиво, автомобилът определено загатва за наличната изтънченост. Интересното е, че според психолози, сивият цвят се характеризира като цвета на личностите, които не харесват да се отличават от останалите. Но тук не сме съгласни с тях, защото с този модел е трудно да не изпъкнеш. Отвътре салонът e подчертан от тъмна кожа. Седейки отзад, колата се чувства дълга и ниска, но визуално е повече от чудесна. Удобството на седалките предразполагат за работа на компютър по време на път. Ако пък не, пътниците могат просто да си пият кафето, сигурни, че няма да се разлее дори и капчица от него.

Накрая, как мислите, дали най-известният британски агент Джеймс Бонд също би се доверил н

а един труден за опитомяване, но супер надежден германски звяр като луксозен автомобил под наем като Audi A8 Quattro?