Автомобилите несъмнено се числят към най-великите открития на човечеството. Още през XVIII в. първите опити да се създадат машини за превоз на пътници и багаж, задвижвани с помощта на парни турбини, дават заявки това изобретение да се превърне в искрата, което ще промени живота ни за столетия напред.

Но автомобилостроителната индустрия никога не се е развивала с толкова бесни темпове, колкото през XX в. И макар на много да им се струва невероятен този факт, много революционни открития в света на автомобилите са се случили именно тогава.

Невероятното новаторство на дизайнерите и производителите пионери в бранша дава уникален чар на техните творби от началото на столетието и до Втората световна война. Произведените тогава модели и до днес са почитани като антики и ценни реликви, а най-ценни са онези от тях, които са наистина добре запазени до степен, че да могат да ни повозят и днес, връщайки ни духа на времената.

Днес ретро автомобилите саскъпо хоби, ако желаем да ги притежаваме, защото имат нужда от наистина специална поддръжка, за да запазят доброто състояние и цената си. Но ако искаме да ги изпробваме и да научим нещо за тях, можем да наемем такава кола за нашия празник или за чудесна вечер в прекрасна обстановка.

Seven Arrows

Колекционирането на ретро коли е все по-популярно в глобален мащаб. И макар у нас то все още остава сравнително неизследвана територия, въпреки всичко има хора, които са изключително запалени по това и за тях старинните автомобили са истинска страст. Има няколко български колекционери, които могат да се похвалят с уникални колекции. Това са коли, които са:

  • издирвани с години
  • придобити са с цената на огромна инвестиция от труд, време и средства
  • реставрирани са с внимание, знания и любов

За да може да бъде квалифицирана като “ретро”, една кола трябва да бъде на над 20 години, а “антики” наричаме произведените до началото на XX в. Малко са колекционерите, които могат да се похвалят със 100-годишен автомобил, който все още да е в идеално състояние.

Притежанието на такъв е същевременно и огромна отговорност, защото класическите возила изискват за тях да бъдат полагани специални грижи. Звучи невероятно, но далеч не е непостижимо, стига да си го поставим за цел и да работим за нейното постигане.

Именно в Банско се намира един от най-големите колекционерски автопаркове у нас, а неговите съкровища удивяват посетителите и жителите на курортния пирински град. Една от най-ярките представители на ретро колите тук е Seven Arrows, който е произведен още в началото на миналия век, а все още е в движение и все така в пълна изправност. Този луксозен файтон от 1905 г. е на разположение на желаещите да го покарат и да се разходят с него из живописния български курорт.

Seven Arrows

Когато искаме да се повозим на луксозен ретро автомобил, дървеният Seven Arrows от 1905 г. е просто идеален избор. Въпреки че е на тази впечатляваща възраст, колата си е в перфектно състояние и вие можете напълно да разчитате на нея за своята разходка.

В класически бежово-дървесен цвят със златни орнаменти, моделът е превъзходен екземпляр за своето време, а да се повозим на него е златна възможност. Решен е в метално-златно и кафява кожа в комбинация с дървен корпус. А най-хубавото е, че Seven Arrows е направо създаден за светски живот.

 Направете годежа или абитуриентския си бал незабравим чудесен спомен, като се качите заедно с половинката си на този първокласен триместен файтон на колела, който ще ви накара да се почувствате като знатни особи! Автомобилът е кабриолет, което му дава допълнително звездно усещане.

Може да се каже, че годината, в която е произведена Seven Arrows е преломна. 1905 г. всъщност е един от крайъгълните камъни в развитието на автомобилостроенето. Ако направим кратък преглед на историята на тази индустрия, ще открием, че тъкмо тогава завършва така наречената ера на ветераните и води началото си епохата на месинговите коли.

Появила се в този преломен момент, Seven Arrows е рожба на времето си и антика с характер. Тя наистина запазва много от усещането на ветераните, властвали от края на XIX век и първите години на XX век. Същевременно, е и изключително иновативен автомобил за времето си. предоставяща неповторимо усещане, когато го караме или се возим в него.

Луксозният салон на колата дори за тези, които не са специалисти по ретро колите, дава веднага да усетят полъха от едни отминали времена, когато автомобилът не е бил просто средство за придвижване, а нещо, което ни носи истинско изживяване. Именно тяхната изисканост е това, което прави антиките да са толкова ценени и харесвани и всеки ще ги оцени, независимо дали има колекционерска слабост.

През последните години като че ли свикнахме да търсим колкото се може по-нови автомобили. Но наистина ли най-новите модели са най-великите? Напротив, много преди да се наложат сегашните лидери на автомобилния пазар, са се родили редица култови модели, които днес са достолепни столетници.

Този Seven Arrows, например, е един от тях. Той вече е на 115 години и все така може да събере погледите, преминавайки по главната улица на Банско! С луксозния дизайн и стилен външен вид на Seven Arrows вие ще можете да блестите на всеки празник и специален повод.

Да се возиш в този автомобил е истинско удоволствие и приключение. В него напълно се побират до двама пътници на удобните задни седалки тип кресло. Отпред шофьорът ще изглежда досущ като същински кочияш на кралска карета, докато управлява този класически екземпляр, а той не просто лежи на старите си лаври.

Ще се впечатлите колко запазено е кормилото и всички лостове за управление на автомобила. Това е така, защото качеството на материалите, използвани при изработката на Seven Arrows, са изключително качествени и са направени да издържат доста дълго време. Освен това реставрацията е извършена старателно, с разбиране и внимание към детайла.

Това ретро возило е супер за живописни разходки или приятни вечеринки в града. Можете да наемете тази кола и за своята романтична вечеря с половинката, а защо не и за сватбената ви вечер!

Така романтичните спомени ще бъдат запечатани като в истинска вълшебна история. Seven Arrows е изключително рядък модел, който внася изящество и лукс в нашия живот. Можете да намерите този и още много колекционерски модели автомобили под наем при нас в Броне.bg.