Автомобилната индустрия е единствената, която се e разраствала дори по време на война и икономическа криза. За последните сто години има много класически автомобили, спечелили сърцата на милиони любители на тези превозни средства. Въпреки това, само няколко от тях могат да победят останалите по отношение на производителност, стил и цялостно шофиране.

Тук ще намерите списък на стари класически автомобили

1958 Chevrolet Impala

 ретро автомобилни

Няма друга кола, която да може да бие Chevrolet Impala от 1958 г. по отношение на дизайн, стил и производителност. И до този момент колата е много търсена не само от колекционери, но дори и от тези, които просто обичат да карат класически автомобили. Следователно,  може смело да  се постави на първо място в списъка на класическите автомобили.

 

Cadillac (1959)

 ретро автомобилни

Възможно е да не знаете нищо за автомобилите и единствената ви възможност да видите американска ретро кола да е по телевизията или филмите. Но тази красавица няма как да не я разпознаете, Можете да я срещнете върху какво ли не – от тениски до пощенски марки, затова смело може да се нарече иконата на Fifties Americana в цялото й величие и абсурд. Разбира се, това е Cadillac от 1959 г. 60-годишният Cadillac се появи след бурната смяна на General Motors и бележи прехода между две много различни епохи в автомобилния дизайн.

Автомобилната мода на 50-те години в Америка на практика може да се обобщи с Cadillac от ’59. Огромен, тежък и комично пресилен стил – той е класика на една отминала епоха, но е  много желан на днешния колекционерски пазар.

1964 Porsche 911

 ретро автомобилни

Когато този красив автомобил е бил пуснат на пазара през 1964 г., е имал въздушно охлаждане  на двигателя и петстепенна ръчна трансмисия. Въпреки че се води четириместен, автомобилът е с доста неудобни задни седалки. Но все пак това не е семейна кола, така че това не се възприма като недостатък от ценителите.

 

1967 Ford Mustang

 ретро автомобилни

Цялостният дизайн на автомобила е изключително елегантен и без значение как го карате, тази кола няма да ви разочарова. Ford Mustang е комбинация от стил и мощ, именно затова винаги е получавал феноменални отзиви.

Неговият Big Block двигател е главният звяр на тази красота и лесно е може да победи повечето коли от същата епоха.

1967 Volkswagen Beetle

 ретро автомобилни

Beetle определено е един от най-добре проектираните автомобили в света, тъй като все още държи вниманието на любителите на класическите автомобили. Въпреки това, Beetle от 1967 г. има много подобрения, които правят този класически автомобил най-популярен сред всички други версии. Разполага с нов задвижващ механизъм, двигател и невероятен електрически генератор.

 

1969 Corvette Sting Ray

 ретро автомобилни

Това определено е емблематичен автомобил и много често се разпознава по дизайна. Той е сред най-добре проектираните класически автомобили и затова любителите все още много го търсят.

Sting Ray от 1969 г. е нещо, с което може истински да се изкушите, тъй като  външеният му вид не отстъпва на мощността. Отличава се със задно окачване, дискови спирачки, двигател с голям блок, двойно задно стъкло и странични изпускателни тръби. Колата е била много популярна за времето си и затова често се среща в много холивудски филми.

 

1969 Camaro Ss

 ретро автомобилни

Този автомобил влиза в списъка на класическите коли с агресивен спортен спортен вид, с мощен двигател под капака, който може да генерира много конски сили и висок въртящ момент.

Audi Quattro Coupe (1981-1992)

 ретро автомобилни

Купето Audi Quattro е един от най-добрите и популярни класически автомобили от 80-те години. Разполага с 5 места, ковани алуминиеви джанти и е оборудван с мощен 2,1 L 5-цилиндров двигател с въздушно охлаждане. Развива  максимална скорост до 220 км / ч. По-късно, през 1988 г. двигателят е заменен с V8 двигател с автоматична трансмисия.

Mercedes Benz 190E (1984-1993)

 ретро автомобилни

Mercedes Benz има добра репутация в автомобилната промишленост и компанията влага  много разработката му, което неминуемо се отразява на високата му цена. През 80-те компанията представя класическия автомобил Mercedes Benz 190E. Във върха на на своята популярност автомобилът е бил оборудван с два типа двигатели. Първоначално колата е била оборудвана с 4-степенна ръчна скоростна кутия, а  по-късно й е  монтирана 5-степенна ръчна скоростна кутия.

Toyota Cressida (1981-1992)

 ретро автомобилни

Този автомобил е замислен като  средностатистическа семейна кола. Моделът се радва на четири поколения и е един от най-добрите класически автомобили за всички времена. Toyota Cressida е  подсилена с мощен 3.0-литров V6 двигател с 190 конски сили и горивна ефективност от 19mpg. Cressida е  оборудвана с 4-степенна автоматична трансмисия, с круиз контрол и антиблокиращи спирачки по избор.

 

Ford Thunderbird (1983-1988)

 ретро автомобилни

Ford Thunderbird  е с  две врати, 3.8 l V6 двигател и мощност от 112 к.с. при 4000 оборота и 175 lb фута въртящ момент. Максималната скорост на автомобила е 183 км / ч с разход на гориво 21mpg и 29mpg.

 

Chevrolet Camaro Iroc-z (1985-1992)

 ретро автомобилни

Това е третото поколение на Chevrolet Camaro, което е оборудвано с бърз високоскоростен карбуратор V8 или електронна система за управление на двигателя, работен обем 5001cc и 61-литров капацитет на гориво. Той  има възможност да достигне 215 конски сили и е с 5-степенна ръчна и 4-степенна автоматична трансмисия.

 

Външният вид на Chevrolet Camaro е много агресивен, но и привлекателен заради ефектните цветове и зашеметяващи 16-инчови колела с пет спици. Автомобилът е получил подобрение във формата на оборудван от TPI малък блок 5.7-литров двигател през 1987 г. Освен със забележителния си външен вид и мощност, Chevrolet Camaro IROCz се отличава с отлични  функции за безопасност и лесно управление.

 

Nissan 300zx (1984-1996)

 ретро автомобилни

Този автомобил  заменя предшественика си Nissan 280zx и е  оборудван с по-модерен и мощен 3.0L V6 двигател, който може да достигне 200 конски сили с 5-степенна ръчна скоростна кутия и 3 и 4-степенна автоматична трансмисия. През 1986 г. компанията е направила някои  сложни промени в стила на автомобила и го е направил по-сигурен и завладяващ. Nissan 300z е  малко по-скъп в сравнение с други модели и се продава на базова цена от 18 400 долара, със специално издание от $ 25 999 за 50-годишнината на компанията.