Наемането на превозно средство под наем има толкова много предимства, че се превръща в все по-търсена услуга в последните години. От нея се възползват не само бизнесмени, популярни личности и политици по време на своите служебни ангажименти.

Напоследък да наемеш кола, мотор или лодка е удобен вариант за прекарване на интересна ваканция, вълнуващ уикенд или незабравим личен празник.

Кола под наем

Колкото повече се разширява използването рент-а-кар, толкова по-голям става изборът на предлаганите превозни средства. Предимно се наемат леки автомобили и джипове, но клиенти търсят също така ретро коли, мотори, лодки и други транспортни машини.

Луксозните возила доскоро бяха запазена марка за известните личности като популярни певци и артисти във връзка с техните турнета и служебни пътувания по света. Наред с тях обществените фигури също се налага да ползват автомобили под наем. Но с времето се променя и клиентелата, защото масово колата за бала, сватбата или друго фамилно събитие да е временно наета лъскава лимузина, например.

Рент-а-кар кемперът пък е удобен вариант за незабравимо семейно пътешествие. Поводите и причините са различни, а и не винаги и навсякъде можем да бъдем с личния си автомобил. Пък и понякога може да покараме поне за кратко мечтаното лъскаво возило или мотор.

Как и откъде да наемем превозно средство?

Определено това са едни от най-важните въпроси, когато говорим за наем на машина. Наемодателят трябва да предлага богат автопарк и да гарантира сигурността на превозните средства. Още по-добре е, ако има възможност за наемане на професионален шофьор, тъй като ултра модерните коли изискват опитност, а и е по-представително при определени събития.

На всички тези условия отговарят предложенията на страницата на Brone.bg. Едноименната компания е лидер в рент-а-кар бизнеса и предоставя различни видове превозни средства, които могат да бъдат наети за определен период от време. Тук ще намерите луксозни лимузини, джипове, бронирани автомобили, ретро коли, спортни модели, мотори, лодки.

Луксозна кола

Подборът на превозното средство основно зависи от конкретната необходимост на клиента и целта на пътуването. От страна на фирмата, която отдава под наем возилата, техните характеристики и спецификации са посочени. Добре е клиентът да прецени дали има необходимост от шофьор, но и някои коли изискват да бъдат наети с водач. Клиентът се ангажира да посочи периода на наемане и да гарантира изправността при връщане на МПС-то.

Условията за ползване се уточняват при подписване на договора между фирмата и клиента. Там са посочени задълженията на двете страни, както и дали се дължат неустойки при евентуални повреди. Обикновено има опция за удължаване ан срока на ползване при необходимост.

Кой може да наеме автомобил?

Компаниите за рент-а-кар имат сходни условия за отдаване на превозни средства, тъй като те са стандартни в сектора. Основното е наемателят да предостави лични документи и свидетелство за правоспособност. При липса на книжка за шофиране задължително остава опцията за ползване услугите на професионален шофьор, както и при скъпите модели.

Цената за ползване под наем на автомобил зависи не само от времето, за което се наема, но и от характеристиките на съответното превозно средство. Допълнителните екстри също се заплащат допълнително. Възможно е дори да се поръча бодигард към колата и водача.

Всички изисквания и възможности се уточняват предварително между двете страни на сделката. Тъй като правилата на наематели може да се различават, те трябва да бъдат предварително договорени с клиента.

Джип под наем

Какво предлага и при какви условия, е описано на интернет страницата на компанията Броне. За удобство на клиента има електронна форма за запитване и наемане на превозно средство, което е изключително лесен и достъпен начин за договорка между фирмата и потребителите на дадената услуга.

В платформата се попълват имената на клиента, телефон и електронен адрес за връзка, избраният модел и откога докога желае да го наеме клиента. Обикновено леките автомобили, които са от висок клас, се ползват само с препоръчан водач. Те се доставят до адреса, който е посочен от наемателя. Клиентът може допълнително да поиска въоръжен шофьор и/или персонален бодигард по време на ползване на бронирано превозно средство.

Как да се сдобием с нужното превозно средство?

Всички налични видове и модели транспортни машини са публикувани на страницата на Brone.bg. Модерното превозно средство е достъпен лукс дори да е наето само за определено събитие. Пък и поддръжката на луксозната кола изисква достатъчно финансови възможности, поради което поне под наем може да е на разположение на всеки.

Много от съвременните супер коли разполагат с уникални екстри, за да гарантират максимална сигурност на пътниците в тях. Много клиенти избират бронирани модели, които да ползват при бизнес срещи и фирмени пътувания. За други поводи се изисква класическата красота на ретро возилата. Те определено придават неповторим чар на сватбеното тържество.

Пътешествие сред страната е най-сигурно да се предприеме с високопроходима машина на четири колела, а любителите на екстремните преживявания могат да наемат мотор, за да попътуват с приятели. Перфектно поддържани возила и високо качество на услугата предлага Броне. Луксозните автомобили могат да се наемат с професионален шофьор, независимо от продължителността на услугата.

Скъпо ли е да се ползва автомобил под наем?

Дори да разполагате с отлична лична кола, то винаги на пазара има по-модерни и качествени МПС-та. А не всяко пътуване позволява да се отиде със собствения автомобил. Тогава на помощ идва превозното средство под наем, което освен това може да е супермодерна, бронирана или с допълнителни индивидуални екстри машина, която няма как да си позволи ввсеки в собствения си гараж. При рент-а-кар освен, че ще е по-представително самото пътуване, то и наемателя няма постоянна грижа за поддръжката и консумативите на колата.

Броне може да сбъдне мечтата да сме със същински звяр на пътя или с возило, което не е масово производство. В града не всеки има възможност да поддържа автопарк, да разполага допълнително с мотор или лодка, а услугата под наем е начин да има поне за определено време на разположение специално превозно средство.

Наемането на автомобил или мотор за фиксиран период излиза много по изгодно, отколкото да се плащат разходи за консумативи, ремонти, поддръжка, профилактика, гараж и т.н., както е при всяка лична собственост. Някои от автомобилите, което се определя спрямо техния модел. се наемат за час, а други – за километър пробег.

Снимки: Броне.бг