Българската природа е наистина впечатляваща и уникална. Тук живописни планински гледки се редуват с морски брегове и криволичещи речни долини, тесни котловини с широки равнини. Какво по-добро занимание за уикенда от това да се полюбуваме на всички тези прекрасни гледки? 

За съжаление обаче се оказва, че личният ни лек автомобил не винаги е пригоден за екскурзии в местности с по-малко облагородена инфраструктура. Освен това за подобни пътешествия ще имаме нужда и от по-голям багажник.

Ford F 250 Harley Davidson – Harley на 4 колела

За един истински мъж, а също така и за немалък брой представителки на нежния пол, карането на мотор към залеза е може би най-голямото удоволствие, което може да има. Понякога обаче на всички ни се иска да вземем със себе си и компания – приятели, например, или пък половинката, а защо не и цялото семейство? 

Тогава обаче двете колела просто няма да са достатъчни. Именно за такива случаи е създаден кросоувърът на Ford с производителя на мощни мотоциклети Harley Davidson.

История на модела

Звярът F 250 е разработен в екип с компанията Tuscany Motor Co. Тя е собственост на Fox Factory – дългогодишен лицензиран партньор на “Форд”, който самоотвержено се наема с производството на всички специални камиони от марката. 

Може да се каже, че возилото е следващото ниво в едно приключение, вече започнато от предишния модел F 150 и кросоувъра на Sierra на GMC.

Първият модел от серията F с лимитирана линия в колаборация с Харли, се появи като концепция през 1996 г. След кратко прекъсване в периода 2012 – 2019 г., серията отново се завърна в пълния си блясък. Може да се използва като пикап, а също и да се ъпгрейдне до кемпер.

Това официално и безспорно е най-голямото Харли, което някога сте виждали, с изключение, разбира се, на неговия по-голям брат, F 350. Освен това трябва да отбележим, че само малко по-внушителните габарити на следващото поколение от 2017 г. добавят около 100 килограма към теглото му. Това го прави по-лаком на гориво, а също и по-тромав от F 250. 

Връзката между двата бранда е неразривна. До степен, че през тази година президентът на “ФордДжим Фарли се съгласи да стане част от борда на “Харли Дейвидсън”. Самият той притежава два ретро мотора от марката, на която е голям фен.

Ford F 250 Harley Davidson – Harley на 4 колела

Ключови качества

Нека разгледаме спецификата на тези автомобили, за да разберем какво ги прави уникални екземпляри, бленда между две от най-уникалните и успешни марки возила на света.

На първо място е неговият мощен двигател – Моторът на F 250 е V-образен с 8 цилиндъра. Не случайно той е наричан още с прозвището Койотът. Бензиновият му прочит се предлага във варианти 6.2 и 7.3 кубика. 

Специалитетът на серията е 6.7-кубиковият дизелов Power Stroke мотор. За разлика от т. нар. “бензинки”, които имат съответно 385 и 430 конски сили и въртящ момент 5750 и 5500, дизелакът на този модел ни носи цели 475 к.с. мощност, придружена от въртящ момент от 2800 rpm. Със сигурност успяват да се справят с грамадните размери на колата.

Суперпроходим със своите гигантски 22-цолови джанти и първокласните си гуми 37-ци BFGoodrich и задвижване 4×4. Трансмисията TorqShift-G осигурява по-силна теглителна сила на возилото. Щом се качите на този автомобил, на практика вие сте непобедими – нищо не може да ви спре.

Автомобилът определено може да се похвали с нестандартен дизайн, както отвътре, така и отвън, вдъхновен от ръбестото, мъжкарско лого на “Харли Дейвидсън”. Самата емблема на завода за мотори също може да се види на джантите на автомобила, отстрани до шофьорската врата, така и вътре в купето. 

Разбира се, на волана е класическото “Форд” лого. Визуалната идентичност на “Харли” се намира в основата и на концепцията на уникалните фарове на страховития Ford F 250. Кожени елементи, отново в рокерско-моторджийски дух, са подчертани с финес и се забелязват в екстериора на возилото.

Ford F 250 Harley Davidson – Harley на 4 колела

Лесен за управление

Звучи ви като голямо животно, с което не знаете дали ще се справите? Автоматичната скоростна кутия с 10 степени на предавка идва на помощ.

Отдайте се на супер лукс и отключете приключенския си дух. С този автомобил вие ще можете да се чувствате като истински Индиана Джоунс на Балканите. Яхнете го и потеглете към новото си приключение днес с джип под наем от Brone.bg!

Вътре в купето на това истинско Харли на 4 колела можете да разчитате на удобство и лукс както никога досега.

Знаете ли, чепредшественикът на F 250 – Ford Harley Davidson F 150 – се е снимал точно като автомобила на Индиана Джоунс в едноименния филм от 2002 година.

Оферта ли е наемът на този автомобил?

Да притежаваме това мощно возило си е истинска отговорност и донякъде лукс. Цената му в момента поддържа ниво над 100 хиляди долара за най-новото поколение от 2020 година. То идва с 3 години гаранция от производителя, еквивалентна на пробег от 60 хиляди километра. 

Освен това в момента се произвеждат лимитирани серии от порядъка на 250-300 бройки, които много бързо се разпродават на най-запалените ценители. На старо моделите се продават за около 10 до 50 хиляди евро в зависимост от спецификите и състоянието. Това си е сериозна инвестиция като за начало.

Освен това няма как да пренебрегнем и факта, че една такава кола излиза скъпо не само при закупуването. Поддръжката и обслужването й също не са нито лека, нито евтина работа. 

При това няма и как да я държим паркирана долу пред блока за дълго време, докато не я ползваме – а кола от този тип определено не е за всеки ден.  Все пак габаритите й не ни позволяват да се возим в нея до офиса в града или пък за покупки. 

Освен ако не ни се намира някой резервен гараж под ръка, от лукс притежанието на подобно чудовище може да се превърне в истинско бреме.

Затова пък е много по-удобно, когато можем да наемем този мощен джип специално за нашето пътуване. Само когато работите с утвърдени компании, можете да сте сигурни и спокойни, че се качвате в технически поддържано и изправно превозно средство. 

Brone.bg предлага най-добрите бронирани и луксозни модели, които можете да намерите в България, при това на изгодни цени.