Ако сте почитатели на хубавите коли, със сигурност познавате много елегантни модели, а също и такива, които са много удобни, с чудесно представяне на пътя и т.н. Понякога има много красиви бързи коли, а често в името на скоростта си затваряме очите за някой и друг детайл. Удобство и бързина също е много добра комбинация.

Възможно ли е обаче да съществува автомобил, който да бъде перфектното съчетание? Ако това, което търсите, е първокласен външен вид, удобен интериор, множество екстри, мощен двигател и чувство за абсолютна сигурност?

Escalade серията на Cadillac ще ви убеди, че съвършенството може да бъде реалност.

Cadillac Escalade джип

Историята на един идол

Cadillac е символ на луксозните и изтънчени автомобили вече от няколко поколения насам. Възпят е в множество музикални хитове и често виждаме най-продаваните му модели във филми като “Батман” от 1989 г., “Да изчезнеш за 60 секунди” с Анджелина Джоли.

С течението на годините става все по-малко известно, че Батмобилът от първата екранизация от далечната 1943 г. също е Cadillac. Факт е обаче, че и до днес много абитуриенти мечтаят да се появят на голямото си празненство с такъв автомобил.

Escalade е представител на SUV класа на знаменитата американска марка. Той не просто изглежда добре. Наследник на легендарната компания “Хенри Форд Къмпани” и вече над столетие произвеждана от титана “Дженеръл Моторс”, “Кадилак”-ът винаги е бил своеобразен белег за хората, които проявяват класа и вкус към автомобилите.

Фантастичните предимства на джипа в цифри

Серията Escalade се появява за пръв път през 1999 година, в разгара на модния бум на джиповете. Когато става дума за повече екстри в колата, всички ние сме склонни да се лишим някои неща в името на други.

Cadillac Escalade джип

 

Има обаче жертви, които не бихме направили. Един от най-големите луксове при тези автомобили е удобството. Салонът е тапициран със специална кожа в бежово или черно.

През 2008 г. се появява и първият Escalade хибрид. До момента смятан за най-добър е бензиновият джип от 2014 г., но като ц

яло след един по-голям спад в продажбите от 2013 г. моделът успява да се завърне грациозно в класациите и продължава да държи класациите и до днес.

През 2020 г. той продължава да е в класациите Топ 10 на най-купуваните големи автомобили с повишена проходимост. Само за 2018 г. в Съединените американски щати са продадени над 36 хиляди бройки от серията.

Модерни технологии и утвърдена традиция в качеството

Съвсем наскоро в Бевърли Хилс беше представена петата генерация Escalade 2021. За съжаление, ситуацията в последните месеци наложи отлагането на автошоуто, където бе предвидено да се състои представянето му на живо.

Въпреки всичко, благодарение на виртуалния конфигуратор на Cadillac новият джип от серията можеше да бъде персонализиран през интернет в реално време. Очаквано, екстрите на новото поколение са повече от всякога. В купето се чувстваме превъзходно пред неговия обширен OLED дисплей.

Най-новият модел включва функцията “Супер Круиз”, която ще позволява да караме много по-облекчено с помощта на първото по рода си “хендсфри” за шофьори. Досега софтуерът беше наличен за моделите Cadillac CT4, CT5, CT6 и XT6.

За съжаление, за да бъде достъпна тази функция, колата трябва да се движи по съвместим с приложението й път или магистрала. Поради това досега от възможностите на “Супер Круиз” могат да се възползват само каращите на американска земя.

Въпреки че “дърпа” здраво, производителите на джипа са се постарали да го направят възможно най-лесен за управление и контрол. Това е звяр, който ще ви се подчини напълно и няма да ви подведе. Дори и оффроуд, Escalade гарантира добро представяне.

Моторът на този “Кадилак” започва от 5,7 литра в самото начало.

През последните години двигателите на автомобилите от серията Escalade набъбват до 6,2 литра. Няма терен, през който това чудовище да не може победоносно да се провре.

В какво е най-добър Escalade?

Cadillac Escalade джип

Ако сте решили да извлечете максимума от своята отпуска, този автомобил е чудесен за вас. Няма по-добър избор за пътуване на кратки и по-дълги разстояния между населени места.

Можете да бъдете спокойни, че той ще побере цялото ви семейство и приятели, а също и необходимия багаж, за да можете да обиколите околностите в комфортна и безопасна кола. В стандартната си конфигурация Cadillac Escalade може да побере седем души.

Escalade ще ви удиви и със своя финес на фона на огромния си габарит и респектиращия си вид. Това, че е автомобил с висока проходимост, го прави дори още по-шик на фона на представите ни за SUV класа.

Въпреки че е голям, джипът Escalade е и много бърз със своя 8-цилиндров мотор. На официални тестове през 2015 г. бензиновата 4 х 4 модификация “Премиум” вдига до 96 км (90 мили) в час за по-малко от 6 секунди. При същите изпитания регистрираният спирачен път за тази скорост е малко над 40 м, което е чудесно за толкова едър екземпляр.

Предимствата на Escalade под наем в Банско

Може да се каже, че това е един от най-иновативни модели на марката Cadillac. Именно затова той е скъпо удоволствие. Същевременно, моделът очаквано поддържа цени под средните за подобни модели от производители като „Астън Мартин“, „Бентли“ и „Ламборгини“. При това обаче те не ни дават почти нищо повече от колосалната марка.

В България цените на този модел на ново започват от 200 хиляди лева, на старо се продава за около 35 хиляди лева и нагоре. Моделът 2021 нарасна още повече. Освен това за пръв път той ще се предлага и в турбо дизел вариант, като при това той няма да се оскъпява допълнително. Предвид обстоятелствата е вероятно цените на модела да се повишат малко по-малко от очакваното преди кризата, но все пак ще вървят нагоре.

Ако не можете да си позволите този автомобил, в Банско можете да наемете Cadillac Escalade, с който да се чувствате напълно сигурни и едновременно в центъра на вниманието. Когато отиваме на планина, не винаги е удобен избор да отидем с личния си автомобил.

Escalade е на разположение и за хората, които имат нужда от превоз, оставяйки собствения автомобил на паркинг или далеч у дома. Понякога това, което ни е необходимо, е дискретност, затова можем да изберем брониран Escalade със затъмнени задни стъкла. С него можем да кръстосваме улиците на Банско или да пътуваме в околностите без притеснения за сигурността си.